Veel mensen hebben vast wel eens gehoord van Kodi en deze word dan vaak in verband gebracht met illegale downloads en als een mediaspeler die niet legaal toegestaan zou zijn voor de Nederlandse markt. Deels heeft dit dan ook te maken met de illegale bakjes waarop deze software dan was geïnstalleerd en  ze deze open source software dan hiervoor misbruiken. Kodi doet er dan ook alles aan om mensen het te ontmoedigen illegale software te installeren voor hun platform maar uiteindelijk kunnen mensen er dus mee doen wat ze willen. En omdat de software open source is zullen ze hier ook niet veel aan kunnen veranderen. Met de beslissing van het team om DRM suport toe te voegen aan de laatste update van Alpha 2 (18.0) hopen ze nu dat het platform meer toegankelijk zal worden voor officiële ontwikkelaar om apps te kunnen maken met gecodeerde inhoud.

Met het oog op de toekomst is nu met de komst van deze DRM tool voor ontwikkelaars die Digital Rights Management inhoud publiceren de media speler hopelijk een stuk meer interessanter geworden. Ook zijn er onlangs al heel wat apps offline gehaald door kodi ontwikkelaars vanwege dreigende rechtzaken met boetes van meer dan $ 150.000 per overtreding...

Martijn Kaijser, projectleider van de XBMC Foundation:

“In the past, we have talked to publishers and in almost all cases the first question was if we supported DRM. If not, that was the end of the talk. Others did have interest if we were going to add it and would come back to us if we would.

Up till now, there is no official work or interest that I know of from providers. Our current motto is ‘if you implement it they will come’ so let’s hope this will indeed open doors."

Volgens het team achter kodi gebruiker er een aantal apps inmiddels al de DRM toevoeging, waaronder YouTube en Eurosport Player. En ze hopen dat deze DRM toevoeging wel binnen de perken zal blijven om gebruikers nog wel de kodi beleving te laten ervaren. In ieder geval wel op een manier dat deze ons niet teveel zal irriteren. De tijd zal het leren.

Vandaag de dag van de Call of Duty: WWII release.

En we zijn natuurlijk erg benieuwd of jij de game al binnen hebt!

HollOn .nl een Nederlandse fansite voor Call of Duty en andere games, console gaming, tech en ontwikkeling.

Call of HollOn