Dinsdag: Age of Empires Definitive Edition (en cheatcodes)

16 februari 2018 door 

Dinsdag aanstaande is het zover. Dan komt Age of Empires Definitive Edition eindelijk (vernieuwd) opnieuw uit. Het heeft wel even wat langer geduurt dan gepland, want hij stond namelijk eerst voor 19 oktober 2017 op de planning.

In mijn mail stond alleen dat de game maandag al beschikbaar is maar de release is dinsdag.. Dus nouja die dag meer of minder doet er ook niet toe. Want dit gaat me sowiezo weer wat fijne game uurtjes opleveren waar ik weer kan smullen van een klein fortje bouwen tot een imens grote vestigingsstad vol met barrakken die weer poppetjes produceren om weer te kunnen vechten tegen vijanden die mij kapot willen maken. Het spel is nu helemaal herschreven en vernieuwd tot de dag van vandaag, ook volledig in 4K waardoor je het verschil met de oude game ook zeker zult merken...
De animaties zijn ook wat uitgebreider en zien er wat heftiger uit. Mooi, mooi, mooi!

Nu kwam ik een lijstje van (nieuwe) cheatcodes tegen die misschien wel leuk zijn om even uit te proberen.

De porsch is back! Yeah.

BIGDADDY - Winsett’s Z auto, de supercar met topspeed en instant-kill, nouja wel erg dodelijk. Hiervoor ben je een Town Centre nodig.
BIG MOMMA - Winsett’s andere Z auto, lijkt op de vorige auto en meer op de blauwe welbekende porsch. Hiervoor ben je ook een Town Centre nodig.
BIG BERTHA - Verander alle steenwerpers en katapulten in een Big Bertha, deze is sterker.
PHOTON MAN - Laser Trooper draagt een ruimtepak. Snel, en werkt het beste wanneer je een stuk of 5,6 hiervan gebruikt. Town Center nodig.
E=MC2 TROOPER - Creëert een Nuke Trooper. Lijkt op een Laser Trooper, maar schiet pijlen met een immense schade. Langzaam schieten met een range van 88, deze is dus dodelijk. Town Centre nodig.
POW - Creëert een BabyPrez, een wezen met 3 armen en een dodelijk wapen. Er goed in het killen van vijandelijke ridders.
HOYOHOYO -  Een priester die heel erg snel beweegt met 600 hit points. Als je deze hebt aangemaakt voor de research van Mysticism bij de tempel dan krijg je 1200 hit points.
STORMBILLY - Creëert een Zug 209 robot die lasers schiet op vijanden. Deze kan je het beste gebruiken in groepen van minimaal 5 stuks.
DARK RAIN -  Verander je boogschutters in "Composite Bowmen" welke in bomen veranderen wanneer ze niet bewegen.
BLACK RIDER - Veranderd elke cavalry archer in een Black Rider. En de unit krijgt een te gekke naam en beschrijving maar verder niet bijzonder.
FLYING DUTCHMAN - De Catapult Trireme en Juggernaut schepen kunnen zich voortzetten over land...
ICBM - Upgrade de range van Ballista en Helepolis naar 100.
UPSIDFLINTMOBILE - Chariot boogschutters schieten en bewegen veel sneller dan normaal.
MEDUSA - Verander de dorpelingen in Medusa, wat betekend dat ze wel 2 keer kunnen herrijzen uit de dood. De eerste keer dat ze doodgaan komen ze terug als Black Riders en de tweede keer veranderen ze in Heavy Catapults. Dit word alleen toegepast op nieuwe dorpelingen die je aanmaakt. Niet op diegene die je al hebt. Alle dorpelingen kunnen verder geen resources meer verzamelen nadat je deze cheat hebt geactiveerd (wel even oppassen dus). Nodig Town Centre.
JACK BE NIMBLE - Katapulten schieten dorpelingen ipv stenen. De animaties veranderen wel een beetje a.d.h.v. de richting die je schiet.
KING ARTHUR - Alle vogels worden vliegende dinosauriers of draken, hoe je het maar wilt noemen.
WOODSTOCK - Geeft je 1000 wood.
PEPPERONI PIZZA - Geeft je 1000 food.
COINAGE - Geeft je 1000 gold.
QUARRY - Geeft je 1000 stone.
REVEAL MAP - Laat je de hele map zien zonder de vijanden.
NO FOG - Laat je nu de vijanden ook zien op de map.
STEROIDS - Je hebt geen wachttijd meer voor het bouwen van unites, gebouwen, upgrades. Dit kunnen de andere speler nu ook, niet alleen voor jou.
RESIGN - Als je wilt opgeven.
GAIA - Krijg controle over de dieren, maar je verliest de controle over je eigen... We hebben alleen geen idee hoe je weer de controle terug krijgt over je eigen beschaving.
KILL1 - Dood een speler. Ook kan je KILL2, KILL3, etc (tot en met KILL8) gebruiken om andere spelers (inclusief jezelf) te doden.
DIE DIE DIE - Dood alle spelers in 1 keer.
HOME RUN - Vier de overwinning.

 

 

HollOn .nl een Nederlandse fansite voor Call of Duty en andere games, console gaming, tech en ontwikkeling.

Call of HollOn